latinica  ћирилица
21/05/2017 |  19:04 ⇒ 22/05/2017 | 12:52 | Аутор: РТРС

Цвијановићева Црнатку - ниси имао гласова ни за парламент (ВИДЕО)

Ниси имао гласова ни да уђеш у парламент. Иванић побједу може захвалити Бошњацима. Тако је премијерка Жељка Цвијановић одговорила министру у Савјету министара БиХ Игору Црнатку, на његово подсјећање да је Иванић имао више гласова од ње за члана Предсједништва.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

А то је, опет, био његов одговор на премијеркину изјаву СРНИ да су грађани на изборима 2016. рекли шта Савез за промјене није добро урадио у Сарајеву.

Позиција српског члана Предсједништва БиХ једина је на којој је Савез за промјене успио остварити побједу, и то су успјели уз помоћ Бакира Изетбеговића и Коалиције "1. март", а не капацитета партија у Савезу за промјене, каже премијерка: "Ако је то једина побједа иза које се Савез за промјене може крити, а бити немоћан да поправи свој однос према грађанима и институцијама Републике Српске, онда то значи да су и гора власт него што сам описала."

А за Црнатка су, каже, као и за премијерку, најмјеродавнији гласачки листићи. Њима је, подсјећа, Цвијановићева у трци за члана Предсједништва изгубила од Иванића.

- На листићу пише да је Младен Иванић, тадашњи предсједник ПДП-а, на задњим изборима имао више гласова од ње и да је она апсолутни губитник, ријечи су Игора Црнатка.

То могу захвалити бошњачким гласовима, каже премијерка, што су, подсјећа, потврдили и у Коалицији Домовина.

- Ми смо вам вјеровали господине Иванићу и замјерамо Вам што не штитите Устав БиХ већ се стављате на страну политике Срба, иако сте изабрани гласовима сва три конститутивна народа. И сматрамо да је то била наша највећа грешка, истиче Михнет Окић, из Калиције Домовина.

За Црнатка би била грешка да је Цвијановићева, након тих избора, добила његову позицију.

- Ви, господине Црнадак, као носилац листе нисте успјели ући ни у парламент. Мјесто министра иностраних послова никад ме није занимало, али сигурно не бих дозволила да амбасадори 'пљују' по институцијама Републике Српске у свијету, као што сте Ви то дозволили, категорична је Цвијановићева.

Ако се сва политика Савеза за промјене гради на махању наводним аферама, пријетњом протестима у којима окупе мање људи од оних против којих протестују, јасно је каква сте опозиција и каква власт, поручила је Цвијановићева.