latinica  ћирилица
21/05/2017 |  17:12 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Мектић потврдио за РТРС: Поднио сам оставку на све функције у СДС-у (ВИДЕО)

Нова превирања у СДС-у!
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Драган Мектић потврдио је за РТРС писање медија да је, на сједници прњаворског одбора странке, поднио неопозиву оставку у одбору и да, због тајкунизације у СДС-у, одбија све страначке функције.

На изборној сједници прњаворског СДС-а, на којој је Немања Васић изабран за предсједника, бирани су и чланови за Главни одбор странке, у коме имају право на три члана.

Одлучено је да то буду Немања Васић, Маја Пезер и Миладин Станић.

Док Васић данас тврди да би предсједник СДС-а требало да у Главни одбор, на њихов захтјев, кооптира Мектића, он је за нашу телевизију потврдио да на то неће пристати. Потврдио је и да су тачни наводи медија о његовој оставци.

- Поднио сам оставку на чланство у Општинском одбору и одбио да будем члан у било којем страначком органу зато што сам рачунао да ће ови избори донијети освјежење. Међутим и даље тајкуни и људи који су искористили рат за шверц и богаћење поново улазе у странку, каже Мектић.

Међутим, новоизабрани предсједник прњаворског СДС-а каже да од Мектића није добио званичну потврду оставке.

- Ништа нисмо добили, ништа писмено. Можда је то неко његово тренутно разочарењење, али нема ниједног разлога за то. Није важно да ли је неко кооптиран или није, једноставно у истом моменту смо имали два добра кандидата, истиче Васић.

Миладин Станић, којег је између осталих, Мектић прозвао за тајкунизацију у прњаворском СДС-у, каже да оптужбе није чуо, јер је сједницу напустио прије завршетка. Изјавио је такође да нема коментар.

Док Мектић остаје у СДС-у, Симуна Жакула пети је посланик странке, који је у овом скупштинском сазиву напустио њихове редове.

То су, прије ње, учинили Ненад Стевандић, Златко Максимовић, Славко Дуњић и Дарко Бањац.