latinica  ћирилица
21/05/2017 |  11:51 ⇒ 16:49 | Аутор: РТРС

Иванић: Бошњаци нису били спремни да се одрекну оних који не живе овдје

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да је био спреман да са осталим члановима Предсједништва иде без икакве калкулације у помаке када је ријеч о попису становништва, али да није било спремности бошњачке стране да у становнике БиХ не рачунају оне који не живе овдје.
Младен Иванић (Фото:predsjednistvobih.ba) -
Младен Иванић (Фото:predsjednistvobih.ba)

Иванић је рекао да се "није десио бошњачки лидер који има ширину и снаге да каже да је то логично".

"/Фудбалер Един/ Џеко не живи у БиХ, како да га рачунамо као становника БиХ кад он није ту. Невјероватно да нико није имао храбрости да каже - то је логично", рекао је Иванић за ТВ Н1 и додао да му није јасно зашто се медији, посебно доминантни, не баве питањем пописа становништва.

Говорећи о односима са другом двојицом чланова Предсједништва БиХ Драганом Човићем и Бакиром Изетбеговићем, Иванић је рекао да на многим стварима које су заједнички интерес БиХ дјелују заједнички у Предсједништву, али да односи нису као на почетку мандата.

"Заједнички став је активација МАП-а /Акционог плана за чланство у НАТО/, заједнички став је и да морамо завршити упитник. Не могу ја рећи да с колегама немам комуникацију, ми и сједимо, али то није оно што је било на почетку мандата", појаснио је Иванић и додао да не мисли да је он производио проблеме, већ да је увијек реаговао на изазове.

Према његовим ријечима, са Изетбеговићем и даље има веома коректне међуљудске односе.

"И кад смо имали неслагања, ми смо попили коју кафу. Имали смо неколико политичких битака које су, скоро све, биле непотребне. Оно око пописа, оно око Дана Републике Српске, маса ствари је била непотребна и без икакве користи", рекао је Иванић и закључио да не види коју је корист Изетбеговић имао од тих сукоба.

Извор: Срна