latinica  ћирилица
21/05/2017 |  08:33 | Аутор: РТРС

Зворник: Централна свечаност обиљежавања Дана града

Свечаном академијом, на којој ће бити додијељена признања, данас ће у Зворнику почети централна свечаност обиљежавања 21. маја – Дана града.
Зворник - Фото: СРНА
ЗворникФото: СРНА

На Свечаној академији биће додијељена признања града Зворника за 2017. годину појединцима, организацијама и предузећима за допринос у развоју града.

У оквиру ове свечаности биће отворена изложба еминентних бугарских сликара, којој ће присуствовати и представници Амбасаде Бугарске у БиХ.

Програмом обиљежавања Дана града Зворника предвиђено је полагање цвијећа на Споменик за 1.080 погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да је обиљежавање 21. маја - Дана града Зворника почело прије неколико дана низом манифестација, што свакако доприноси афирмацији овог града, али и афирмацији суграђана који представљају своје стваралаштва у оквиру овогодишњег програма.

Стевановић је нагласио да је ова манифестацији прилика да се афирмишу локални ствараоци, људи који значајан дио свог слободног времена проводе у аматерском раду и учествују на свим манифестацијама које се у граду организују током године.

"Ово је на неки начин наша жеља и наш пут да их афирмишемо, да то сви виде и да се сви упознају са њиховим стваралаштвом", рекао је Стевановић.

Он је подсјетио да ове године Зворник обиљежава 607 година постојања.

Назив Зворник први пут се помиње у списима Дубровачког архива 21. маја 1410. године, па је тај датум Зворник узео за обиљежавање дана града.

Извор: Срна