latinica  ћирилица
30/04/2017 |  21:39 | Аутор: РТРС

Арсенал иза Тотенхема први пут послије 22 године

Арсенал је са 2:0 изгубио од великог ривала Тотенхема у недхељном дербију кола енглеске Премијер лиге и сјевера Лондона.
Фудбалери Арсенала и Тотенхема - Фото: РТС
Фудбалери Арсенала и ТотенхемаФото: РТС

Тобџије ће први пут послије 22 године бити иза Тотенхема на крају сезоне.

Тим са вајт Харт Лејна је на свом терену био бољи, а "Певци" су према голу Арсенала упутили чак 20 шутева, од чега 11 у оквир гола.

Мрежу гостију је "начео" Деле Али, који се после одбитка добро снашао у 55. минуту и послао лопту у гол Петра Чеха. Само три минута касније Хари Кејн даје други гол за Тотенхем са бијеле тачке. Арсенал до краја не успева да смањи заостатак и остаје на 60 бодова и 6. мјесту на табели.

Од када је француски тренер Арсен Венгер на челу струке "Тобџија", никада до сада није "гледао у леђа" Тотенхему. Посљедњи пут је Тотенхем испред Арсенала завршио у сезони 1994/95.

Венгерова чета до краја може максимално да освоји још 15 бодова, а Тотенхем већ сада има 17 бодова више. Навијачи Тотенхема су транспарентима шаљиво поручили Венгеру "Арсене Венгеру, ми желимо да останеш", алудирајући на лошу форму и слабе игре Арсенала ове сезоне.

Арсенал је претходних година редовни учесник Лиге шампиона, али су га Деле Али и Хари Кејн удаљили од намјере да то буде и ове године. "Тобџије" се налазе на 6. мјесту и каскају 5 бодова за петопласираним Манчестер Јунајтедом и 6 бодова за четвртопласираним Ситијем.

Док се Венгерова екипа налази у зони квалификација за Лигу Европе, "Певци" су се на другом мјесту "зацементирали иза Челсија за којим заостају 4 бода и још увијек имају шансу да постану шампиони Енглеске. Осим тога, сигурни су и учесници Лиге шампиона од јесени.

Извор: Б92