latinica  ћирилица
28/04/2017 |  13:30 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Потребно веће ангажовање Срба у раду хрватских институција

Предсједник Владе Србије Александар Вучић и представници Срба из Хрватске оцијенили су на састанку у Београду да је потребно веће ангажовање Срба у раду хрватских институција.
Србија, Хрватска - Фото: илустрација
Србија, ХрватскаФото: илустрација

Вучић је са предсједником Српског народног вијећа Милорадом Пуповцем и предсједником Самосталне демократске српске странке Војиславом Станимировићем разговарао о положају Срба у Хрватској, као и о политичким и економским односима Србије и Хрватске.

Вучић поновио је спремност Србије да о односима двије земљеа разговара са хрватским званичницима, саопштено је из Владе Србије.

Он је нагласио спремност Србије да и даље пружа помоћ и подршку у јачању институција српске заједнице у њиховим пројектима, од којих је истакнута помоћ у обнови Српског дома у Вуковару, капацитета за регионални развој српских средина и научно-истраживачких капацитета.

Пуповац је захвалио Вучићу за подршку у рјешавању отворених питања и дефинисања циљева стратешке сарадње.

Он је истакао важност унапређења односа Србије и Хрватске у данашњим регионалним и политичким приликама, као и отвореније и конкретније сарадње двије земље.

На састанку је било ријечи и о актуелној ситуацији у вези са хрватском компанијом "Агрокор" и интересу Србије и Хрватске за разговор о перспективама за превазилажењем потешкоћа у којима се ова компанија налази.

Извор: СРНА