latinica  ћирилица
27/03/2017 |  15:33 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Брчко: За реконструкцију улица 300.000 КМ (ВИДЕО)

Јавно предузеће "Путеви Брчко" почело је реконструкцију дотрајалих улица,у шта ће ове године бити уложено око 300.000 КМ. Прикупљају и документацију за обнову још десетак мањих улица и изградњу кружних токова. За ове послове "Путеви" ће обезбиједити око два милиона КМ.
Брчко - реконструкција улица - Фото: РТРС
Брчко - реконструкција улицаФото: РТРС

Грађани у непосредној близини улица које се обнављају кажу да је свако уређење града добро дошло, прије свега због функционалности самих путева, а и због љепшег изгледа средине.

Предузеће "Путеви" тренутно реконструише четири улице, двије у центру града једну у приградском дијелу и један мањи путни правац ван града. Након ових услиједиће и обнова још једне важне градске саобраћајнице.

- За ову намјену издвојено је око 200.000 КМ и 100.000КМ биће издвојено за санацију улице од Царинског терминала па низ Коначко брдо и Шеталиште - наводи Ризо Чивић из овог предузећа.

Осим ових улица, "Путеви" би ускоро требало да прикупе и докуменатцију неопходну за асфалтирање још десетак дотрајалих улица. За те послове биће обезбијеђено милион КМ.

- Најзахтјевнија је санација Булевара мира која ће коштати преко 300.000 КМ, али то ће услиједити када се заврше одређене радње, у смислу измјештања неких објеката - наводи Чивић.

Планирана је, такође, изградња кружних токова у граду и санација путних праваца ван града, у сеоским насељима. И за те послове из "Путева" је планирано још милион КМ.