latinica  ћирилица
20/02/2017 |  15:41 ⇒ 21/02/2017 | 11:57 | Аутор: РТРС

Сахрањен Милан Радаковић, директор АТП Челенџера Бањалука (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас сахрањен дугогодишњи директор ТК Младост и директор АТП челенџера, Милан Мишо Радаковић.
Сахрана - Милан Радаковић - Фото: РТРС
Сахрана - Милан РадаковићФото: РТРС

На гробљу Свети Пантелија, Милан Мишо Радаковић сахрањен је у присуству породице, пријатеља, најближих сарадника и више стотина грађана.

На комеморацији поводом смрти Милана Радаковића у име сарадника и пријатеља опростили су се Лана Поповић и Жељко Јунгић.

"Успјеси у националним оквирима нису за Вас представљали коначни циљ. Имали сте јасну визију да клуб и тенис поставите на свјетски ниво, што је у то вријеме  било скоро немогућа мисија, имајући у виду економске и социјалне потешкоће, али као сваки прави борац и вјерујући у више циљеве, корак по корак у годинама које су слиједиле успјели сте да привучете људе из економског и политичког миљеа, без којих, наравно, остваривање ових циљева није било могуће", рекла је Лана Поповић.

"Био си искрен  друг, правдољубив и истинољубив. Потпуно исти према просјаку и према цару. Спреман да у брк све кажеш", ријечи су Жељка Јунгића.

Смрт Милана Радаковића велики је и ненадокнадиви губитак и за тениски спорт Републике Српске, али и много шире.

"Један велики човјек је из тениса отишао и много смо због тога тужни. Покушаћемо да наставимо његовим стопама, видјећемо колико ћемо у томе бити успјешни, јер је он заиста био један успјешан спортски радник", изјавио је Драшко Милиновић, предсједник Тениског савеза Републике Српске.

Милан Мишо Радаковић преминуо је у 61. години живота.