latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:34 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Ђокић са представницима Нижњег Новгорода (ВИДЕО)

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је данас у Бањалуци разговарао са представницима Нижњег Новгорода о унапређењу сарадње Српске са овом руском области.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

"Разговарали смо о даљој сарадњи Српске и руске области Нижњи Новгород и њеном унапређењу на принципима обостраног разумијевања. Има много простора за садржајнију сарадњу, чему ћемо у нареденом периоду посветити посебну пажњу", рекао је Ђокић.

Он је подсјетио да су представници Републике Српске и Нижњег Новгорода прошле године потписали Споразум о привредној и техничкој сарадњи.

"Овај споразум потписан је с циљем промоције Републике Српске у овом дијелу Русије и Нижњег Новгорода у Српској. Српска има разумијевање за руску политику и ставове који се односе и на заштиту природних ресурса", додао је Ђокић.

Према његовим ријечима, за Републику Српску је важно што је данашњи састанак био прилика за размјену мишљења о важним питањима.

"Они су сретни што су данас били у Српској, а за нас је значајно да постоји позитивно мишљење о Републици Српској и њеној политици. Неопходно се посветити сарадњи у области индустрије, енергетике и рударства, за шта има много простора", закључио је Ђокић.

Састанку су присуствовали представници Центра за пословну сарадњу, професори и владика области Нижњи Новгород.

Извор: Срна