latinica  ћирилица
20/02/2017 |  07:25 ⇒ 10:35 | Аутор: РТРС

Стјепан Бошковић по четврти пут начелник Стоца

Нови начелник Стоца и то по четврти пут је Стјепан Бошковић из ХДЗ-а БиХ.
Стјепан Бошковић (Фото: Радио Сарајево) -
Стјепан Бошковић (Фото: Радио Сарајево)

Бошковић је освојио 4.276 гласова побиједивши независног кандидата Мату Комшића који је освојио 2.904 гласа, показују први незванични резултати поновљених избора у овој општини.

Бошковић је проглашавајући побједу, рекао да се потврдило да су у Стоцу проведени демократски избори и да ће ова општина имати демократску власт.

Данас у Сарајево стижу гласови бирача који су гласали у одсуству

Комплетан изборни материјал из Стоца и других општина гдје се гласало у одсуству за Столац биће допремљен данас у Сарајево, уз полицијску пратњу, саопштено је из ЦИК-а.

Гласови бирача који су гласали у одсуству, путем мобилног тима, гласови бирача који су гласали на непотврђеним гласачким листићима као и гласови бирача који су гласали путем поште ван БиХ бројаће се у Главном центру за бројање који ће сутра у 12.00 часова почети са радом у сједишту ЦИК-а.

Бројању гласова у Главном центру за бројање могу присуствовати акредитовани изборни посматрачи, док ће прелиминарни резултати, објављени на веб-страници ЦИК-а, у наредним данима бити мијењани, јер ће им се додавати гласови који буду бројани у Главном центру.

Из ЦИК-а подсјећају да ће Комисија бројати оне гласачке листиће бирача који су гласали путем поште који стигну у ЦИК до 1. марта ове године, под условом да је датум на печату слања до 19. фебруара.

Утврђене резултате поновних избора у општини Столац, Комисија ће објавити до 3. марта, након чега ће тећи тродневни рок за подношење захтјева за поновно бројање.

Извор: РТРС/СРНА