latinica  ћирилица
15/02/2017 |  16:33 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Устиколина: Прикупљање помоћи за социјално угрожене (ВИДЕО)

Иако су и сами преживјели страхоте и прогоне у посљедњем рату, Срби из некадашње фочанске мјесне заједнице Устиколина, која је након Дејтонског мировног споразума постала општина у Федерацији БиХ, окупљени око Српске православне цркве покренули су добротворну акцију.
Хуманитарна акција - Фото: РТРС
Хуманитарна акцијаФото: РТРС

У току је прикупљање помоћи за социјално угрожене, као и за топлификацију храма и парохијске куће у Устиколини.

Добротворство ове акције, између осталих, осјетиле су и сестре Сандра и Марјана Мајкић које без родитеља живе са дједом и баком у фочанском насељу Доње Поље. Сан о дугоприжељкиваном лап-топу се остварио. Захвалне су дародавцима.

Подршка Српској Православној црквеној општини јабучкој са сједиштем у Устиколини, пристиже са бројних адреса.

Најугроженији без обзира на националност и вјероиспивијест добиће помоћ.

Милан Гаговић, предсједник Црквеног одбора Српске православне црквене општине јабучке каже да је порука саме акције да се пружи подршка социјално угроженим породицама и да им се да до знања да нису сами у тешким моментима.

У току је уређење и топлификација устикољанског Светотројичког храма. Труда не жали и шездесетосмогодишњи Момир Марић, који је скоро педесет година члан Црквеног одбора.

"Надамо се да ћемо прикупити средстава и за једну и за другу акцију. Прије свега то треба да радимо у славу Божију и за корист народа", истакао је јереј Никола Ковач, парох јабучки.

Добротворна вечера биће организована 16. фебруара на којој иницијатори очекују да ће добити подршку да би успјешно привели крају започете послове.