latinica  ћирилица
26/10/2016 |  14:25 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Пажња према херојима и историјским догађајима

На извјештајној скупштини Савеза удружења бораца НОР-а Републике Српске у Бањалуци, разговарано је о програму рада и активностима у наредном периоду, као и припреми предстојеће изборне скупштине те организације.
Министар Савановић -  СУБНОР - Фото: СРНА
Министар Савановић - СУБНОРФото: СРНА

Ова популација је имала историјску улогу у борби против фашизма и нацизма, навео је министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић.

Он је додао да и данас, нажалост, постоје људи који оспоравају њихову улогу у борби против овог свјетског зла.

- Они нису у праву, с обзиром на историјски моменат од 1941. до 1945. године, а то је организовање свих нормалних патриотских и здравих снага да се одупру "силама мрака и зла", као и идеологији нацизма која је имала циљ да само себи да право на живот, а све друге народе покори и побије - поручио је Савановић.

Предсједник СУБНОР-а Републике Српске Благоја Гајић рекао је да ће се традиционално посветити пажња историјским догађајима и личностима из НОР-а.

- Српској смо и даље богати догађајима из НОР-а и послијератне изградње земље. Посветићемо посебну пажњу светињама које говоре о тој борби, као и бистама истакнутих бораца и народних хероја - рекао је Гајић.

Он је захвалио ресорном министарству на подршци СУБНОР-у, као и томе што су добили статус организације од посебног значаја.

Извор: СРНА