latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:16 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

У МУП-у Српске организован "Дан отворених врата" (ФОТО/ВИДЕО)

Поводом "Дана отворених врата" у Управи за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске око 300 дјеце и средњошколаца имало је прилику данас да кроз двочасовно дружење научи више о раду полиције, али и опасностима које вребају и начину на који могу да се заштите.
МУП - Дан отворених врата - Фото: РТРС
МУП - Дан отворених вратаФото: РТРС

Управу су посјетила дјеца из бањалучке предшколске установе “Плави чуперак”, ученици Основне школе “Холандија” из Слатине, те основних школа “Милош Црњански” и “Бранко Радичевић” из Бањалуке, као и средњошколци бањалучке Економске и Техничке школе.

У МУП-у Српске организован "Дан отворених врата" (Фото: РТРС)

Најмлађи су највише интересовања показали за вожњу бицакала на полигону за обуку за безбједно кретање и полицијска возила, док је средњошколцима најинтересантнија била опрема коју користи полиција, оружје, вјежбе одбране, али и показна соба, у којој је демонстриран случај насиља у породици.

"Циљ манифестације је да полазницике упознамо са начином рада Управе за полицијско образовање, начином школовања кадета, опремом и наоружањем, као и неким кабинетима као што су криминалистичко-форензичка лабораторија или школска полицијска станица", рекао је Миле Шикман, начелник Управе за полицијско образовање.

У МУП-у Српске организован "Дан отворених врата" (Фото: РТРС)

Дан отворених врата традиционална је манифестација, коју МУП организује два пута годишње .