latinica  ћирилица
05/04/2015 |  01:28 | Аутор: Б92

Пуцано на фудбалере Фенербахчеа, има повријеђених (ВИДЕО)

Непознати нападачи пуцали су на аутобус у којем су се налазили фудбалери Фенербахчеа, а према информацијама из Турске има повријеђених.

Напад се догодио у близини аеродрома у Трабзону, а у аутобусу је била комплетна екипа лидера турског првенства која се враћала са гостовања Ризеспору (1:5).

Тешко је повријеђен возач аутобуса који је хитно превезен у болницу и према информацијама са лица мјеста налази се у тешком, али стабилном стању.

Нико од играча и стручног штаба није повријеђен, осим споменутог возача. У тренутку када је погођен, неколико фудбалера је притрчало и спријечило да возило изгуби контролу и слети са пута.

Полиција је убрзо блокирала саобраћај у том дијелу Турске како би безбједно пребацила играче до аеродрома.

Агенција Анадолија јавља да су напачи користили сачмаре.

Посљедњих месеци влада потпуни хаос у Турској гдје је 21. новембра Марко Ивковић убијен ножем у сукобу навијача Црвене звезде и Галатасараја.

Прије неколико дана радикални љевичари отели су турског тужиоца Мехмета Селима Кираза, а он је потом убијен са три метка у главу. Приликом акције ослобођења убијени су и нападачи.

Дан касније полиција у Истанбулу је близу главне полицијске станице убила жену која је носила бомбу, једна особа је успјела да побјегне, а том приликом повријеђен је полицајац.

Навијачи у овој земљи једни су од највећих фанатика на свијету, али је оружани напад на играче велики преседан.