latinica  ћирилица
29/03/2024 |  15:09 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

Одузети дрога и два возила

Припадници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона одузели су два аутомобила од вишеструких повратника у чињењу прекршаја, те одређену количину дроге, новца и оружја.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Ова два лица ухапшена су у оквиру појачаних активности с циљем унапређења стања безбједности у свим сегментима.

Полиција је у сриједу, 27. марта, приликом контроле саобраћаја у улици Патриотске лиге у Завидовићима, привремено одузела аудија од мушкарца из овог мјеста чији су иницијали А.В. јер је утврђено да управља возилом прије стицања права на управљање возилом Б категорије.

Провјерама је утврђено да на име неплаћених казни дугује 5.929 КМ, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Кантоналан полиција претресла је стан и просторије које користи А.В, у улици Абдул Вехаба Илмахије у Завидовићима, те пронашла 176,85 грама марихуане, упакован спид, дигиталну вагу, дробилицу, ваздушну пушка калибра пет милиметара и 410 КМ.

Лице А.В. ухапшено је због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге А.В.

Полиција је истог дана у мјесту Нови Шехер код Маглаја од мушкарца Р.Ј. /51/ привремено одузето "мерцедеса" јер је утврђено да је његова возачка дозвола депонована, те да за казне дугује 3.889 КМ.

Против ова два возача биће достављени захтјеви Општинском суду у Завидовићима за покретање прекршајних поступака уз приједлог за изрицање заштитне мјере одузимања возила због почињених прекршаја и угрожавања јавног саобраћаја.