latinica  ћирилица
21/10/2018 |  15:04 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

У понедјељак облачно и свјеже са слабом кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно и свјеже вријеме, понегдје са слабом кишом.

Ујутро ће провладавати свјеже и претежно облачно понегдје са кишом на сјеверозападу Крајине, док ће у осталим крајевима углавном бити суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и поподне задржаће се претежно облачно вријеме са слабом кишом понегдје у западним, централним и источним крајевима, а у Херцеговини суво са сунчаним интервалима.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова. Јутарња температура ваздуха од три до седам, на југу до десет, а на планинама око нула степени. Највиша дневна температура ваздуха од седам до 13, на југу и сјевероистоку до 17, а у планинама до пет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме са кишом у већини подручја. Слаб снијег пада на планинама.

На Бјелашници је данас температура ваздуха пала на два степена испод нуле. На Иван Седлу је у 14.00 часова измјерено пет степени, на Мраковици, на Чемерну и у Калиновику шест степени, на Хан Пијеску седам, у Мркоњић Граду осам, на Сокоцу, у Гацку, Рибнику и у Шипову девет, у Сарајеву, Крупи на Уни, Ливну и Бихаћу десет, а у Новом Граду и Бугојну 11 степени.

У Бањалуци, Бијељини, Приједору, Зворнику, Сребреници, Српцу, Тузли, Градачцу и Невесињу у 14.00 часова измјерено је 12 степени, у Брчком и Добоју 13, у Фочи 14, у Вишеграду и Рудом 17, у Билећи, Требињу, Грудама и Мостару 17, а у Неуму 20 степени Целзијусових.

Метеоролози су за уторак, 23. октобар, најавили смањење облачности и престанак кише, осим на крајњем истоку гдје ће се задржати облачније вријеме. Киша ће у овим крајевима престати током ноћи, када ће се дјелимично смањити облачност.

Највиша дневна температура ваздуха од шест до 13, на југу Херцеговине и у Семберији до 17 степени, а у планинама од три до пет степени Целзијусових.

Промјењиво вријеме са сунчаним интервалима биће и у сриједу, 24. октобра. На истоку ће и даље бити облачно са кишом мјестимично, која ће се поподне и према вечери проширити на већину крајева, осим на подручје Херцеговине гдје ће се задржати суво вријеме.

Дуваће умјерен, на ударе и јак вјетар, сјеверних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 18, на југу Херцеговине до 20, а у планинама до девет степени Целзијусових.

У четвртак, 25. октобра, очекује се смањење облачности и престанак кише, па ће поподне све више бити сунчаних интервала. Вјетар слаб сјеверозападни и западни, а у Херцеговини умјерен, сјеверни. Највиша дневна температура ваздуха од 14 до 18, на југу Херцеговине до 21, а у планинама до десет степени Целзијусових.