latinica  ћирилица
21/10/2018 |  11:40 ⇒ 13:18 | Аутор: РТРС

Рибник- Грађани се изјашњавају о повјерењу начелнику

Грађани Рибника данас се на биралиштима изјашњавају да ли су за смјену начелника општине Раденка Бањца, који ову функцију обавља двије године.

Опозив начелника у локалној скупштини покренули су одборници СНСД-а и ДНС-а. Они поручују, да је разлог због којег су изгласали опозив начелника неизвршавање закона и других прописа, општих аката, неспоровођење одлука Скупштине општине Рибник и стратешких развојних документа ове општине.

Ријеч је о капиталним инвестицијама које нису реализоване, попут асфалтирања путева, наведено је у локалној скупштини.

Начелник општине Рибник сматра да је овај опозив непотребан и да се беспотребно троше средства грађана. Бањац каже да је од 2016. године до данас, све рађено по закону и да постоји план реализације капиталних инвестиција, који се поштује. Такође је навео да општина Рибник има један од најстабилнијих буџета у Републици Српској, чији је степен задужености само два одсто. Коначни суд даће грађани, који се могу изјаснити "Да ли су за смјену начелника општине или против ње". Бирачка мјеста отворена су од 7 часова, а грађани који имају право гласа моћи ће да се изјасне до 19 часова.