latinica  ћирилица
20/10/2018 |  19:10 ⇒ 19:18 | Аутор: БЕТА

Италија упутила полицију на границу с Француском због миграната

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је да је упутио полицију да патролира дуж границе са Француском како би спријечио улазак миграната.
Италијанска полиција (Фото: Фејсбук) - Фото: Facebook
Италијанска полиција (Фото: Фејсбук)Фото: Facebook

Ријеч је о, како је навео, мигрантима који су према једном видео снимку враћени из Француске у Италију.

"То је злоупотреба француских власти по ко зна који пут. Те власти су искористиле добру вољу наше полиције и због тога су послљдице такве да шаљемо патролна возила која ће контролисали и чувати границу", навео је Салвини на друштвеним мрежама.

Салвини је поред текста поставио фотографије с италијанским полицајцима који стражаре на мјесту гдје је возило француске полиције оставило јуче три мигранта.

Он је касно синоћ поставио видео снимак мјештана на граници на којем се осим музике с драматичним тоновима приказује возило француске полиције из којег изазле мигранти на италијанску страну границе и возило које се потом враћа у Француску.

Француска локална полиција саопштила је да су у питању неважећи документи за прелазак границе и да су због тога те особе враћене на италијански дио границе. Додаје се да је примијењена уобичајена процедура коју спроведе и италијанска и фрацуска полиција у складу с прописима Европске уније.

Односи између Италије и Француске затегнути су посљедњих мјесеци. Италија оптужује европске партнере, посебно Француску, за недостатак помоћи у рјешавању прилива миграната којих је дошло око 700.000 у Италију од 2013. године.