latinica  ћирилица
20/10/2018 |  08:36 ⇒ 08:47 | Аутор: СРНА

Ђокић на форуму у кинеском граду Вухану

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, у оквиру посјете Кини, учествује на Форуму о свјетском производном капацитету и пословној сарадњи.
Петар Ђокић у Кини - Фото: СРНА
Петар Ђокић у КиниФото: СРНА

Дводневни форум завршава се данас у граду Вухан у кинеској провинцији Хубеи.

Ђокић је јуче током састанка са генералним директором Кинеске међународне корпорације за воде и електричну енергију Лиу Зенгом изразио наду да ће Меморандум о сарадњи, који је потписан са овом компанијом, успјешно реализовати зацртане циљеве на обострану корист.

Он је нагласио да су кинеске компаније показале да желе дугорочне пријатељске и партнерске односе са Републиком Српском.

Зенг је исказао велику заинтерованост кинеске корпорације за пројекат Хидроелектране "Дабар" и друге пројекте у систему "Горњи хоризонти", а у складу са потписаним Меморандумом о сарадњи.

Он је рекао да је њихова матична компанија "Три клисуре" највећа хидроенергетска компанија у свијету, чија укупна вриједност имовине износи један трилион долара.

Он је нагласио да је у више наврата разговарао са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, те да је тада констатовано да је Српској и БиХ потребна модернизација и реконструкција саобраћајне и енергетске инфраструктуре, која је носилац економског развоја једне земље.