latinica  ћирилица
19/10/2018 |  18:05 ⇒ 18:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Плакао сам и питао сам се да ли је вриједно

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић гостовао је у поткасту америчког новинара Луиса Хоувса, гдје се присјетио неких од најтежих тренутака каријере, посебно у периоду од 2008. до 2011. године након освајања првог гренд слема до побједе на Вимблдону, када је постао најбољи тенисер свијета.

Ђоковић је тренутно овајач 14 гренд слем трофеја и готово је извјесно да ће се до краја године вратити на прво мјесто на АТП листи.

"Послије пораза на Ролан Гаросу од Јиргена Мелцера у пет сетова, доживио сам неку врсту менталног пада. Сјећам се да сам ишао код родитеља и причао о томе, плакао и говорио да не знам да ли је ово вриједно свега и да ли треба да наставим. Отац ме је храбрио ријечима да сам јак и да идем даље. Послије тога добио сам подршку од Марјана Вајде и Миљана Амановића, буквално сам сједео на поду и плакао, а они су ми рекли да удахнем, погледам уназад, сјетим се зашто сам почео да играм тенис и да направим паузу колико год желим. Урадио сам то, али већ сутрадан сам био спреман", испричао је Ђоковић.

Непосредно након тога кренула је фантастична серија, прво освајање Дејвис купа са Србијом, а онда и непоновљива 2011. година.