latinica  ћирилица
19/10/2018 |  15:02 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

ПУ Добој: Извјештај против три лица

Полицијска управа Добој поднијела је Окружном јавном тужилаштву Добој извјештај против лица Р.М. (1955) из Модриче и С.К. (1955) из Теслића због сумње да су извршила кривично дјело злоупотребе службеног положаја или овлашћења.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Извјештај је поднесен и против лица А.Г. (1980), такође из Теслића, због основа сумње да је извршило кривично дјело несавјестан рад у служби.

Из Полицијске управе Добој саопштено је да за лице Р.М. постоји основ сумње да је, средином априла 2017. године, као одговорно лице ЈП Шуме Републике Српске а.д. Соколац, прекорачило границе својих службених овлашћења при доношењу одлуке о продаји шумских сортимената у ШГ Борја Теслић.

За С.К. постоји основ сумње да је као одговорно лице ШГ Борја Теслић, у циљу реализације наведене одлуке Р.М. у име Шумског газдинства потписао уговор о продаји и испоруци шумских дрвних сортимената.

За лице А.Г. постоји основ сумње да је, као одговорно лице у ШГ Борја Теслић, пропустило дужност надзора над отпремом дрвних сортимената.

Из Полицијске управе наводе да је на овај начин Шумском газдинству Борја Теслић причињена материјална штета у износу од 88.315 КМ.