latinica  ћирилица
18/10/2018 |  15:46 | Аутор: СРНА

Ухапшена три лица и заплијењено око 11 литара "амфитаминског уља"

Припадици Федералне управе полиције, уз асистенцију Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, одузели су око 11 литара таккозваног амфетаминског уља, које је највјероватније било припремљено за производњу дроге амфетамин, и ухапсили три осумњичена лица са подручја Високог.

У оквиру започете оперативне акције кодног назива "Ђанини", у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, слободе су лишена лица чији су иницијали М.Ф. /34/, Н.С. /22/ и К.Е. /34/, саопштено је из Федералне управе полиције.

Извршени су претреси на три локације, те пронађено и одузето око 11 литара амфетаминске базе, такозваног амфетаминског уља, која је била највјероватније припремљена за кориштење у производњи опојне дроге амфетамин, путничко возило са намјенски урађеним просторима за кријумчарење, војно и цивилно ватрено наоружање, мобилни телефонски апарати и сим картице.

У саопштењу се наглашава да је правовременим дјеловањем спријечено стављање у промет неколико десетина килограма дроге амфетамин, која би била произведена из "амфетаминског уља", које се сходно Закону о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога БиХ налази на листи материја и биљака под строгим надзором.

Акција "Ђанини" односи се на спречавање и сузбијање злоупотребе опојних дрога, односно трговине материјама које се користе у производњи такозваних синтетичких дрога, а ове активности су реализоване у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, те по наредбама Општинског суда у Високом и Општинског суда у Сарајеву, додаје се у саопштењу.

Лица лишена слободе приведена су у службене просторије Федералне управе полиције ради криминалистичке обраде, након чега ће уз извјештај о извршеном кривичном дјелу бити предата тужилаштву Зеничко-добојског кантона.