latinica  ћирилица
18/10/2018 |  15:46 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Дејан Старчевић нови замјеник градоначелника Добоја

Дејан Старчевић из СДС-а нови је замјеник градоначелника Добоја. На тој функцији замијениће Небојшу Марића, који је поднио оставку након што је добио мандат посланика у Парламенту Српске. Избор Старчевића подржали су и одборници опозиционог СНСД-а. Тиме се отварају спекулације о новој скупштинској већини у Добоју, коју још нико званично не потврђује.

У СНСД-у кажу да о евентуалној коалицији одлучују највиши органи странке, а подршка Старчевићу досадашњем директору Градске топлане, као новом замјенику градоначелника подршка је, кажу, прије свега, започетим заједничким пројектима у овом граду.

"Нарочито када су у питању сви инфраструктурни пројекти који су покренути у граду Добоју на иницијативу предсједника и премијерке Републике Српске", каже предсједница Клуба одборника СНСД-а у СГ Добоја Сања Вулић.

Дејан Старчевић, замјеник градоначелника Добоја, наглашава да у Добоју постоји одређена сарадња ове двије партије и да је то нешто што је сасвим нормално.

Подршка избору СДС-овог замјеника градоначелника стигла је и из коалиционог ПДП-а, премда су данас критички расположени према нацрту буџета за наредну годину.

"ПДП остаје у власти, ПДП само жели да активније учествује у свим сегментима рада скупштине", рекао је одборник ПДП-а Слободан Васиљевић.

Нацртом су огорчени и одборници СП-а, а нису дали подршку ни избору новог замјеника градоначелника.

"И даље скупштинска већина не жели да разговара да се помогне финансирање централног споменика борцима, и даље је искључена организација породица погинулих из буџета", истиче одборник СП-а Ведран Глигорић.

Нацрт буџета износи 35.560.000 марака, а овогодишњи је за шест мјесеци у суфициту од скоро 400.000 марака. Да ипак има мјеста за сумњу показује извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске, која је на консолидовани финансијски извјештај града Добоја за прошлу годину, дала мишљење са резервом.