latinica  ћирилица
18/10/2018 |  12:50 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Министри из ХДЗ-а нису дошли на сједницу Савјета министара

Сједница Савјета министара БиХ која је требала бити одржана данас у Сарајеву није одржана јер се нису појавили министри из ХДЗ-а.
Сједница Савјета министара БиХ - Фото: РТРС
Сједница Савјета министара БиХФото: РТРС

Новинарима се кратко обратио министар безбједности БиХ Драган Мектић, који је рекао да ће у току дана бити саопштење за медије.

Загребачки Вечерњи лист у издању за БиХ писао да данашња сједница Савјета министара БиХ неће бити одржана "због вишемјесечних превара, манипулација и отвореног кршења договора који СДА чини према хрватским колегама у овој институцији".

Наиме данас је требало да буде одржана сједница Савјета министара која је 10. октобра отказана јер су министри из реда хрватског народа најавили да неће присуствовати.

Према сазнањима Срне у Савјету министара, сједница је тада била отказана због неслагања поводом захтјева за допуну дневног реда.

На дневном реду сједнице, између осталог, налази се приједлог одлуке о издавању гаранције БиХ по Уговору о зајму за Коридор "Пет це" у Републици Српској између Јавног предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" и Европске банке за обнову и развој.

Министри су требали да разматрају и информацију о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ и информацију о примопредаји касарне "Ушивак" у Хаџићима.