latinica  ћирилица
18/10/2018 |  08:43 | Аутор: СРНА

Tоком дана наоблачење

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће током пријеподнева преовладавати стабилно и топло вријеме, али ће пролазно наоблачење прво захватити сјеврене предјеле, одакле ће се до вечери проширити на планине, као и источне и југозападне крајеве.
Јесен - Фото: РТРС
ЈесенФото: РТРС

Током пријеподнева повећање облачности на сјеверу, што ће се током дана проширити и на планине, док ће ведрије и сунчаније остати на југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана на сјеверозападу је могућа понека кап кише, што се поподне и према вечери може очекивати и на планинама, као и на истоку и југозападу.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар сјеверних смјерова, током дана пролазно умјерен, а у планинама и на југу сјевероисточни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура износиће 23, на истоку и југу до 25 степени Целзијусових.

Јутро је промјенљиво облачно на крајњем западу и сјеверозападу, у осталим предјелима ведро или са малом до умјереном облачношћу, а око ријека и по котлинама с маглом.

Температура у 8.00 часова: Соколац нула, Гацко три, Рудо и Вишеград четири, Чемерно, Невесиње, Бијељина и Бугојно пет, Фоча, Сребреница, Тузла, Зеница, Ливно, Рибник и Хан Пијесак шест, Сарајево, Дринић, Брчко, Бјелашница и Билећа седам, Добој и Шипово осам, Бањалука, Мркоњић Град, Приједор, Зворник и Јајце девет, Нови Град и Бихаћ 10, Крупа на Уни 11, Требиње 13, те Мостар 15 степени Целзијусових.