latinica  ћирилица
17/10/2018 |  18:15 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

У Новом Граду обновљене три подручне школе

У Новом Граду обновљене су три подручне школе. Стотину хиљада марака обезбиједила је Влада Србије, а двадесет хиљада - кабинет предсједника Српске.

Ученици у подручним школама у Великој Рујишкој, Блатни и Радомировцу, ове школске године наставу похађају у знатно бољим условима. У Блатни је уз школу изграђено и игралиште.

"Наше ново игралиште нам се много свиђа и када пођемо на час физичког играмо се многих игара", рекла је ученица 5.разреда Јована Дрљача из Блатне.

"Фино нам је јер добили смо централно гријање, сву опрему и нову столарију", изјавио је ученик 3.разреда Лука Рајилић из Велике Рујишке

Била је ово прилика да се набаве и дидактичка средства како би се унаприједио наставни процес.

"Ко ради у комбинацији зна колико нам значи када има лаптоп, штампач, пројектор. То нам олакшава рад", навела је учитељица Блаженка Адамовић.

"Могу да истакнем да смо баш задовољни. И да се захвалим свима који су помогли да наше школе у руралним срединама изгледају боље". порчила је директорка ОШ "Свети Сава" Марина Овука.

Школа у Радомировцу изграђена је двадесетих година прошлог вијека. Реконструкцијом је добила нови изглед и боље услове за рад.