latinica  ћирилица
17/10/2018 |  13:07 | Аутор: СРНА

Савјет министара није уплатио средства за инфраструктурне пројекте

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је Срни да Савјет министара није уплатио овој локалној заједници средства за реализацију инфраструктурних пројеката вриједних 500.000 КМ, те да није имао никакву званичну комуникацију са било ким из ове институције у вези са овим средствима.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

"Општини Сребреница ништа још није уплаћено, а о тим средствима знамо само из медија", рекао је Грујичић.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је прошле седмице Срни да очекује да ће у наредних неколико дана са општином Сребреница бити потписан уговор за реализацију инфраструктурних пројеката вриједних 500.000 КМ.

"Процедура за спровођење одлуке Савјета министара увијек траје неколико седмица. Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић потписао је одлуку која је на објави у Службеном гласнику БиХ", навео је Шаровић.

Шаровић данас није био доступан за изјаву.

Савјет министара донио је 4. септембра одлуке о издвајању средстава из клириншког дуга Русије за заштиту изворишта воде у Источној Илиџи, инфраструктурне пројекте у Сребреници, за набавку објекта за смјештај институција БиХ у Источном Сарајеву, финансирање изградње и опремање објекта архива Управе за индиректно опорезивање БиХ у Мостару, те подршку пројектима културе, у укупном износу од 3.650.000 КМ.

Општини Сребреница је одобрено 500.000 КМ за приоритетне инфраструктурне пројекте утврђене једногласном одлуком Скупштине општине Сребреница.