latinica  ћирилица
17/10/2018 |  09:04 | Аутор: РТС

Ердоган рекао Вучићу да ће подржати сваки договор Срба и Албанаца

Предсједник Републике Србије Александар Вучић разговарао је синоћ телефоном са предсједником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом о билатералним односима и ситуацији у региону, саопштила је Служба за сарадњу с медијима предсједника Србије.
Вучић, Ердоган - Фото: РТС
Вучић, ЕрдоганФото: РТС

Двојица предсједника су разговарала о стању дијалога између Београда и Приштине, а Ердоган је истакао потребу наставка тог дијалога ради налажења компромисног рјешења. Турски предсједник је истакао да ће подржати сваки договор који постигну Срби и Албанци.

Вучић и Ердоган су се сагласили да су билатерални односи Србије и Турске у сталном успону, јер је политички дијалог интензиван, а економска сарадња све обимнија.

Они су констатовали да су Бошњаци у Србији, који живе у Рашко-Полимској области или Санџаку, мост сарадње између двије земаље, наведено је у саопштењу.

Ердоган је рекао да очекује Вучића као госта на церемонији отварања новог, трећег аеродрома у Истанбулу на Дан Републике Турске 29. октобра, као и да том приликом буду потписани први уговори о изградњи путева у Србији, посебно пута Нови Пазар-Тутин.

Двојица саговорника су се сагласила да одмах почну припреме и за вишедневну званичну посјету Ердогана Србији у 2019. години, закључује се у саопштењу.