latinica  ћирилица
13/10/2018 |  21:23 ⇒ 14/10/2018 | 10:56 | Аутор: СРНА

"Слободна Република": Говедарица спреман да призна изборни пораз

Предсједник СДС-а и кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица спреман је да призна изборни пораз и упути честитке новоизабраној предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић уколико добије гаранције да ће у најскорије вријеме бити именован на мјесто генералног директора ЈП "Путеви Републике Српске", сазнаје портал "Слободна Република".
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Извор овог портала из врха СДС-а тврди да се "Говедарица, ако добије чврсто обећање да ће бити именован на ту функцију, неће појавити на сутрашњем протесту групе "Правда за Давида" на који га је ултимативно позвао Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића".

У случају да буде постављен на ту функцију спреман је да обезбиједи још три гласа за формирање Владе Републике Српске предвођене СНСД-ом, коју би подржали њему лојални посланици СДС-а из изборних јединица два и три, наводи се у тексту.

"На Трг Крајине ће стићи само уколико не добије гаранције да ће бити директор предузећа 'Путеви'", рекао је извор "Слободне Републике".

Централна изборна комисија БиХ саопштила је да, на основу 99,87 одсто пребројаних гласова за предсједника Републике Српске, кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП Жељка Цвијановић у односу на кандидата Савеза за побједу Вукоту Говедарицу има предност од око 29.000 гласова.