latinica  ћирилица
12/10/2018 |  14:45 | Аутор: Блиц

У Руми прегажене двије петогодишње дјевојчице у дворишту вртића

Двије петогодишње дјевојчице прегазио је јуче комби за доставу хране у дворишту вртића "Коцкица" у Руми, а како сазнаје "Блиц", једна од њих је хитно превезена у Институт за заштиту дјеце и омладине Војводине у Новом Саду.
Вртић "Коцкица" у Руми (Фото: РАС Србија) -
Вртић "Коцкица" у Руми (Фото: РАС Србија)

Њој су констатовани преломи костију лица, док је друга дјевојчица збринута у Дому здравља Рума због лакше повреде усне и пуштена је кући

-Дјевојчица је на срећу у стабилном стању и није животно угрожена а констатоване су јој тешке тјелесне повреде главе у виду прелома костију лица. Она је у свјесном стању и налази се под сталним надзором љекара у интензивној њези Одјељења дјечије хирургије – објаснила је портпаролка Института др Андреа Ђуретић.

Како сазнаје Блиц, инцидент се десио око 11 сати у самом дворишту вртића ''Коцкица'' гдје је комби за доставу хране Установе за предшколско васпитање и образовање ''Полетарац'' у чијем саставу се налази поменути вртић, дошао да допреми оброке за малишане.

Ову информацију потврдили су у Полицијској управи у Сремској Митровици гдје кажу да су инспектори извршили увиђај на лицу мјеста, те да је у сарадњи са надлежним тужилаштвом у току детаљна истрага поводом овог инцидента.

- До несреће је дошло јуче око 11 сати у дворишту установе 'Полетарац', двије дјевојчице су повријеђене, до несреће је дошло када су деца била у дворишту, возило се кретало, а како је дошло до контакта, истрага ће показати - речено је у тој ПУ.

Незванично, несрећа се догодила наочиглед тридесетак малишана који су се у то вријеме играли у дворишту вртића.

Полиција је, како је речено Танјугу обавијестила надлежно тужилаштво, такође и градске власти које су предузеле све потребне кораке.