latinica  ћирилица
09/10/2018 |  18:45 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Бихаћ: Код миграната пронађено хладно оружје, шипке и марихуана

Мигрантска криза - ескалира! Након туче, која се синоћ догодила у мигрантском кампу у Бихаћу, у којој је једно лице теже повријеђено хладним оружјем, више десетина миграната кренуло је и на полицију која је обављала увиђај. Друга група миграната, обезбјеђење и службенике кантоналног МУП-а, гађала је каменицама. Како би прекинули сукоб, полицајци су користили и оружје.

Према ријечима очевидаца, до обрачуна је дошло током подјеле хране, и то између миграната из Авганистана и Ирана. Обезбјеђење је реаговало и мигранте раздвојило уз помоћ сузавца.

На мјесто догађаја убрзо је стигла и полиција, која је почела да обавља увиђај. Мигранти су, потом, на полицијске службенике и обезбјеђење почели да бацају каменице, а убрзо су и кренули ка њима у намјери да их физички нападну.

Полиција Унско-санског кантона током претреса пронашла је и одузела 49 комада ножева и бритви различитих величина, као и шипке којима се могу наносити тјелесне повреде, те више пакетића марихуане, јавили су федерални медији.

У овој акцији која је трајала од јутрос приведено је више лица која су синоћ учествовала у масовној тучи у Ђачком дому и над њима се проводи криминалистичка обрада.

Извор: РТРС/СРНА