latinica  ћирилица
05/10/2018 |  13:17 | Аутор: СРНА

Подгоричанин превозио 14 Пакистанаца на границу са БиХ

Подгоричанин Дражен Ђокић /40/ ухапшен је због сумње да је на путном правцу Никшић-Трепча-Црни Кук, у мјесту Мужевице, кријумчарио мигранте поријеклом из Пакистана ка граници са БиХ и за ту услугу добио новчану накнаду појединачно од сваког од миграната.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Из полиције је саопштено да се 14 миграната, држављана Пакистана, налазило у његовом возилу "ленд ровер дискавери", у дијелу гдје се у возилу налазе задња сједишта, која су била избачена, као и комплетан задњи дио возила који је био преуређен за превоз већег боја лица. Такође, задња и бочна стакла су на возилу била затамљена како се не би видјела унутрашњост возила.

Држављани Пакистана и Ђокић су спроведени у службене просторије Одјељења граничне безбједности Никшић и предати инспектору за странце. Пакистанци су код себе посједовали потврде Дирекције за азил из Подгорице.

Ђокић је том приликом рекао да је за новчану накнаду требало да изврши превоз миграната до границе са БиХ.

Мигранти је требало за превоз да плате по 20 евра. За даљи ток вожње до непосредне близине границе возач је захтијевао да му се плати још 200 евра, на шта су они пристали.

Ђокић се терети да је извршио кривично дјело кријумчарење људи.