latinica  ћирилица
26/09/2018 |  16:52 ⇒ 17:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Егзит добио престижну награду "Festileaks"

У години у којој фестивал Егзит по други пут у посљедњих пет година слави титулу "најбољег великог европског фестивала", стигла је и чувена холандска награда "Festileaks" у категорији најбоља локација и укупан изглед фестивала (Best Location & Looks).
Егзит - Фото: РТС
ЕгзитФото: РТС

Гласали су љубитељи фестивала из цијеле Европе, а званично најбољи европски фестивал добио је оцјену од чак 9,5 поена, што је, према ријечима челних људи "Festileaks" награда, једна од највећих оцјена икада додијељених, као и највиша оцјена од свих награђених фестивала ове године.

Тиме је Егзит оставио иза себе фестивалске гиганте као што су "Primavera Sound", "Sziget", "Lowlands", "Pukkelpop" и друге. У опису Егзита наведено је да је "тешко пронаћи љепшу локацију од Петроварадинске тврђаве", као и да пролазак кроз тунеле и путељке даје утисак "проласка кроз лавиринт снова".

Као један од епицентара дешавања, издвојена је "мтс Денс Арена", како због надалеко чувених излазака сунца, тако и због чињенице да је "многи сматрају најљепшом на свијету".

Чак 44 европска фестивала оцјењивана су у шест категорија, а поред Егзита, тријумфовао је "MadCool" (Шпанија) у категорији најбољег програма, "Down the Rabbit Hole" (Холандија) у категорији најбоље атмосфере, "Zwarte Cros" (Холандија) у категорији најбољих додатних садржаја, "Electric Castle" (Румунија) у категорији најбоље хране и пића, као и "Balaton Sound" (Мађарска) у категорији најбоље логистике.

"Festileaks.com" је познати холандски портал који у фокусу има вијести о фестивалима и музичким догађајима, а ове године сајт је у Холандији номинован за најбољи онлајн портал. Посјетиоци су анкетирани на сваком од 44 оцјењиваних фестивала, дајући свој суд о најбољем програму, додатним садржајима, најбољој атмосфери, локацији, храни и пићу и логистици.

Овогодишњи, 18. по реду, фестивал Егзит посјетило је око 200.000 људи, који су током четири ноћи и дана прошли кроз фестивалске капије, а изједначен је и дневни рекорд од 55.000 људи на фестивалу. Наредно издање биће одржано од 4. до 7. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду и ускоро се очекује прва најава учесника.