latinica  ћирилица
26/09/2018 |  16:20 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево- У Болници се поставља медицинска опрема

У Болници у Источном Сарајеву у току је опремање операционих сала, просторија интензивне његе и соба, да би све било спремно за отварање новоизграђеног објекта, рекао је портпарол ове здравствене установе Далибор Бошковић.
Источно Сарајево- Болница - Фото: илустрација
Источно Сарајево- БолницаФото: илустрација

- У току је постављање медицинске опреме на интензивну његу - навео је Бошковић и додао да је допремљен већи дио медицинске опреме, а наредних дана очекује се да стигне још.

Према његовим ријечима, при крају је и вањско уређење, садња дрвећа и траве.

Нова Болница Источно Сарајево пружаће савремене медицинске услуге за 120.000 становника Сарајевско-романијске регије.

Директор Болнице Горан Тодоровић рекао је раније да ће болница бити функционална цјелина, са новотвореном Поликлиником, наводећи да су неки љекари већ на специјализацијама и едукацијама да би знали руковати врхунском опремом.

Камен темељац за нову болницу су 7. јула положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и директор Болнице Горан Тодоровић.

Додик је недавно најавио да ће нова болница "Србија" у Источном Сарајеву, у чију је изградњу и опремање уложено око 70 милиона КМ, бити отворена 5. октобра, у присуству предсједника Србије Александра Вучића.