latinica  ћирилица
26/09/2018 |  13:33 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Гојковић - Чубриловић: Београд се не мијеша у изборе ни у Српској ни у БиХ

Србија се не мијеша у изборе на територији Републике Српске, па се тако не мијеша ни у изборе на територији БиХ, рекла је предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић након састанка са предсједником Скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем у Београду.
Чубриловић и Гојковић - Фото: СРНА
Чубриловић и ГојковићФото: СРНА

Одговарајући на питања новинара у парламенту Србије, Гојковићева је рекла да је изјава предсједника Србије Александра Вучића о томе да ће изнијети податке о мијешању одређених страних обавјештајних служби у изборе била врло јасна.

"Сачекаћемо да он изнесе релевантне податке које има. Оно што Србија ради на територији Републике Српске, то је сигурно помоћ да живот у том ентитету БиХ буде бољи", рекла је Гојковићева.

Она је додала да, помажући Републици Српској, Србија сигурно помаже и читаву БиХ.

"Не видим ништа спорно што Србија подиже забавишта, обданишта, дечије установе, што помаже подизање школа на територији Републике Српске и оно што је круна нашег успеха и сарадње сигурно, подизнање болнице", рекла је Гојковићева.

Она је навела да Србија тиме подржава живот, а не мијеша се у унутрашњо-политичку ситуацију у БиХ, чији територијални интегритет и суверенитет "Србија свакако поштује".

Чубриловић је рекао да вјерује да је Вучић човјек који је најбоље информисан на овим просторима, те да је, како је навео, мијешање Србије - помагање у изградњи вртића, школа, домова.

Према његовим ријечима, из Србије је улагано у локалну заједницу гдје није већинско српско становништво и не гледа се каква је крвна слика простора којем се помаже, него гдје је потребна помоћ.

"Посљедња подршка одавде ишла је и локалним заједницама Федерације и локалним заједницама Српске. Ако то неко мисли да је мијешање, да је то сугерисање, утицај, тога сигурно нема. То су нечије претпоставке и жеље да то Србија ради. Да ли има мијешања других, то ви, новинари, вјероватно веома добро знате, ја само знам да је Вучић човјек који је најбоље информисан", рекао је Чубриловић.

Одговарајући на питање да ли ће Вучић 5. октобра отворити болницу у Источном Сарајеву, он је рекао да се то мора питати Вучића.

"Ја немам таква сазнања", додао је Чубриловић.