latinica  ћирилица
26/09/2018 |  13:21 | Аутор: СРНА

Продановић: Запошљавање уочи избора - покушај побољшања рејтинга код бирача

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Лазар Продановић оцијенио је да убрзано запошљавање страначког кадра у заједничким институцијама БиХ уочи избора указује на то да су представници Савеза за промјену у тим институцијама свјесни да ће изгубити на општим изборима и на тај начин покушавају да побољшају рејтинг код бирача.
Лазар Продановић - Фото: РТРС
Лазар ПродановићФото: РТРС

"Очекивано је да Министарство иностраних послова БиХ, као и нека друга министарства у Савјету министара у којима су министри из Републике Српске, покушавају да `ухљебе` своје кадрове, јер су свјесни да ће изгубити изборе", рекао је Продановић Срни, коментаришући расписивање конкурса за попуњавање радних мјеста државних службеника на функцијама секретара у шест одсјека у Министарству иностраних послова у само мјесец дана прије одржавања општих избора.

Он је истакао да такав начин није добар, нити је у интересу Републике Српске "надувавање" непотребне администрације која не постиже никакве ефекте.

"То је трошење буџетских средстава на штету оних који производе буџет из Републике Српске, а смањење износа у могућој варијанти креирања буџета за Републику Српску", појаснио је Продановић.

Истичући да је то непотребно, он је указао на "потпуни осјећај губитка избора" представника Савеза за промјене у заједничким иниституцијама БиХ.

"То је карактеристично у таквој ситуацији", додао је Продановић.

Према његовим ријечима, представници тог савеза на тај начин покушавају да побољшају јако лош рејтинг код бирача на изборима 7. октобра.

Лазаревић је рекао да је видљиво да администрација никада више није увећана као у овом мандату у коме је власт из Републике Српске представљао Савез за промјене у заједничким институцијама БиХ.

Министарство иностраних послова БиХ расписало је конкурсе за попуњавање радних мјеста државних службеника на функцијама секретара у шест одсјека у том министарству само мјесец прије одржавања предстојећих општих избора.

Конкурси су расписани за мјеста секретара у Одјељењу за међународну, научну, техничку, образовну, културну и спортску сарадњу, у Одсјеку за информисање, те у Канцеларији за односе с јавношћу.