latinica  ћирилица
26/09/2018 |  10:15 | Аутор: СРНА

Љајић: Евидентна, али не и драматична промјена става Америке

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић оцијенио је данас да је америчка администрација промијенила став према Србији по питању Косова и Метохије, али да је рано говорити да је та промјена драматична.
Расим Љајић - Фото: ТАНЈУГ
Расим ЉајићФото: ТАНЈУГ

Говорећи о извјештавању медија да је амерички предсједник Доналд Трамп похвалио Србију и да су САД под његовом администрацијом промијениле однос према Србији, Љајић је навео да је та промјена евидентна.

"Она је пуно опрезнија, када говоримо о приступу САД. То је став који је садржан у једној реченици - покушајте да се договарате, немамо ништа против, а коначну оцену ми ћемо дати када се договор /имеђу Београда и Приштине/ постигне", рекао је Љајић за Телевизију "Прва".

Према његовим ријечима, сада се може говорити о другачијој позицији, али је рано говорити да је реч о драматичној промјени.

Премијер Србије Ана Брнабић захвалила је у Њујорку америчком предсједнику на промјени односа актуелне администрације у Вашингтону према Србији и разумијевању за ставове Београда по питању Косова и Метохије, а он је на то узвратио ријечима - Срби су добар народ, пренијели су медији.