latinica  ћирилица
26/09/2018 |  09:17 | Аутор: СРНА

За "Aгросим 2018" пријављено више од 1.200 радова из 85 земаља

Међународни пољопривредни симпозијум "Агросим 2018", за који је пријављено више од 1.200 апстраката радова из 85 земаља, биће одржан од 4. до 7. октобра на Јахорини.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Главне тематске области на које ће бити фокусиран овогодишњи "Агросим" су биљна производња, заштита биља и безбједност хране, органска пољопривреда, заштита животне средине и управљање природним ресурсима, сточарство, рурални развој и агроекономија, те шумарство и агрошумарство.

Из Универузитета у Источном Сарајеву саопштено је да "Агросим" већ девету годину представља платформу за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији.

Симпозијум је добра прилика за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва о питању најновијих глобалних и регионалних трендова у агро-прехрамбеном сектору.

Научни одбор симпозијума чине научници са свих континената, који овом скупу дају снажан међународни печат и научни кредибилитет.

Организатори Међународног пољопривредног симпозијума "Агросим 2018" су Универзитет у Источном Сарајеву са Пољопривредним факултетом, Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет и Медитерански агрономски институт у Барију у сарадњи са бројним универзитетима, асоцијацијама, центрима и институтима из цијелог свијета.

Прошлогодишњи "Агросим 2017" је за четири дана трајања посјетило више од 1.200 учесника, а представљено је више од 1.300 радова из 85 земаља.

Овогодишњи Међународни пољопривредни симпозијум "Агросим 2018" биће одржан у хотелу "Термаг".