latinica  ћирилица
26/09/2018 |  08:58 | Аутор: СРНА

Ђурић: Обавеза Београда је да издржи све притиске

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да се борба за снажну Србију наставља и да је сада, послије свега претрпљеног у протекле три деценије, вријеме да се Србија диже са кољена.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Када је ријеч о Космету, Ђурић је за телевизију "Корени" рекао да је обавеза Београда да издржи све притиске и да одлуке доноси хладне главе и рационално.

"Управо имајући у виду будућност, али не губећи из вида ко смо, шта смо, шта су наши преци урадили и дали за своју државу. Изазови пред нама су сложени, јер свет је данас јако опасно место и бојим се да ће време пред нама то показати и у случају Балкана", рекао је Ђурић.

Он је додао је да томе треба приступити паметно, рационално и озбиљно, те да српску политику данас треба пројектовати 10, 20 или 50 година унапријед.

"Да одлуке доносимо промишљено, не спрам онога што би било најпопуларније. Наша одговорност је да се изборимо за оно за шта можемо да се изборимо као држава и народ, без обзира на жељу оних на домаћој политичкој сцени који су уједињени у захтеву да се ништа не мења", рекао је Ђурић.