latinica  ћирилица
25/09/2018 |  22:36 | Аутор: СРНА

Китаровићева и Лавров разговарали о изборима у БиХ

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров и предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић састали су се на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку и разговарали о ситуацији на западном Балкану, а посебно о предстојећим општим изборима у БиХ.

"Потврђена је обострана намјера да се развија узајамно корисна сарадња која ће омогућити нове иницијативе", наводи се у саопштењу објављеном на сајту руског министарства.

На састанку је било ријечи и о "Агрокору", а Китаровићева је рекла да је проблем те компаније углавном ријешен, али да руске банке које су постале власници треба да помогну да се стабилизује.

Разговарано је и и о загађењу ваздуха у Славонском Броду, а Китаровићева је најавила да ће се у октобру састати са представницима руске рафинерије "Зарубежњефт" из Брода, да би информисали локално становништво о томе шта је урађено на томе да рад Рафинерије буде пребачен са мазута на глас.

Она је рекла и да се припрема узвратна посјета руског предсједника Владимира Путина Хрватској, али није навела када.

Лавров је на састанку, одржаном иза затворених врата, честитао хрватској предсједници за то што је Лука Модрић проглашен за најбољег фудбалера на свијету.