latinica  ћирилица
25/09/2018 |  18:35 ⇒ 26/09/2018 | 10:43 | Аутор: РТРС

Не престају пријетње Давора Драгичевића

Не престају пријетње које, са Трга Крајине, носиоцима најодговорнијих функција у Републици Српској упућује Давор Драгичевић.

За њега су сви злочинци и убице, институције не би требало да постоје, а 5. октобра много тога више неће ни да постоји. И док је јуче Новинска агенција Републике Српске, позивајући се на поједине портале објавила план опозиције о нестанку Давора Драгичевића, за шта би била оптужена актуелна власт, синоћ се на Тргу појавио предсједниик СДС-а Вукота Говедарица.

На тај начин дефинитивно је потврдио све тезе о томе да пројекат "Правда за Давида" има политичку позадину.

Тамо гдје нема ниједне институције, ту је слободна територија. Ово је порука Давора Драгичевића, синоћ изречена на Тргу Крајине. Све институције Републике Српске је назвао фашистичким. МУП-у је поново одредио рок трајања.

"Ови злочинци, МУП Српске, гарантујем им до 5. октобра", каже Давор Драгичевић.

Да је дубоко у политици, одавно није више новост. И пријетње су постале свакодневне. Ова МУП-у је застрашујућа, а синоћ је још поручио и да неће бити ни посла, ни пензија, ни социјалне помоћи. Зато је позвао бх. институције да реагују.

"Позивам институције и све оне који раде у БиХ. Доста је било празне приче. Имате закон, ако моћ немате. Узмите моћ у своје руке, као Давор Драгичевић и "Правда за Давида". Хапсите, приводите, вежите", говорио је Драгичевић.

Ово је први пут да су јавно позване бх. институције да реагују. И то је управо оно што многи чине у овој групи. Током напада на полицијску управу и дуге ноћи, када није скупљена критична маса и поред великог напора појединих невладиних организација и медија, те кандидата опозиције, коментари из Федерације су били стравични.

"Сутра долазим у Бањалуку са два минобацача. Има да дигнем цијели МУП у ваздух", поруке су које се могу прочитати на интернету.

Тако се борба води на више нивоа. Једни би оружјем, као овај што се крије на интернету, други отворено, као што су кандидати ПДП-а и СДС-а за наредне изборе, позивајући на револуцију у неколико наврата, што ради и невладин сектор, прикривено или потпуно отворено, а трећи лобирајући из иностранства заговарајући пробосанску политику у Бањалуци кроз све наведене нивое.

Давор, за то вријеме, и даље пријети свима који желе истину кроз једино могуће средство. Путем институција.

"Шта хоће фрајер Милорад Додик? Мој кревет? Добићеш мој кревет 5. октобра", истиче Драгичевић.

О искоришћавању малољетника Омбудсман за дјецу још ни ријечи није проговорио, иако смо овој институцији већ постављали питања, нити они који Омбудсману постављају питање - шта ли то раде? И још један врло важан сегмент, који би тек требало да дође на ред истраге. Незванично, кроз рачуне групе прошло је више од 800.000 марака. Поставља се питање - на шта се новац троши?