latinica  ћирилица
25/09/2018 |  15:01 ⇒ 15:08 | Аутор: СРНА

Љетна сезона на Jахорини надмашила очекивања

Љетна сезона на Јахорини надмашила је сва очекивања, а приход је већи за 103 одсто него претходног љета, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".
ОЦ Јахорина - Фото: РТРС
ОЦ ЈахоринаФото: РТРС

Током љетне сезоне на Јахорини, која је званично затворена у недјељу, 23. септембра, када је обиљежена Европска недјеља спорта, остварено је око 10.000 љетњих вожњи на жичарама, што је за 78 одсто више у односу на прошлу сезону, а приход од продаје карата за вожње достигао је износ од готово 64.000 КМ.

За посјетиоце је овог љета Олимпијски центар организовао "Јахорина 365" фестивал, концерте Северине, Лексингтон бенда и Петра Граше, прву љетну хуманитарну "Трку за живот", те промотивне викенде уз занимљиву "потрагу за благом", Тјубинг трку и "рејс опенинг"", наведено је у саопштењу.

Олимпијски центар се интензивно припрема за предстојећу зимску сезону и у току су завршни радови на систему вјештачког осњежавања и пуњење вјештачког језера.

У току су и радови на уређењу постојећих, прављење нових стаза и везних путева који ће допринијети да наредна зимска сезона на Јахорини буде боља и од претходне, која је, како је наведено, оборила све дотадашње рекорде.

Системом за вјештачко осњежавање загарантована је прекривеност снијегом минимално 120 дана, што је довело до појачаног интересовања за куповину сезонских ски карата, додаје се у саопштењу.

Ски карте са попустом од 15 одсто у претпродаји су до 1. октобра.