latinica  ћирилица
25/09/2018 |  11:44 | Аутор: СРНА

Опљачкане четири српске породице у Великој Хочи

Непозната лица опљачкала су четири српске породице у Великој Хочи код Ораховца и украла двије краве, два телета и два аутомобила, потврдили су Срни српски извори из тог мјеста.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Крађе су пријављене косовској Полицијској служби, која врши увиђај.

Јовану Митићу синоћ је украдена крава са телетом, Бранку Чукарићу крава, Станоју Мицићу аутомобил, те Сашку Мицићу аутомобил и крава, који су пронађени на излазу из села.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију данас је најоштрије осудила све учесталије нападе на имовину Срба у јужној покрајини, посебно у енклавама јужно од Ибра.

"Уверени смо да овде није реч о обичним крађама, већ о ширем настојању да се наш народ застраши", саопштено је из Канцеларије.

У саопштењу се истиче и да организатори те кампање очито желе да на овај начин изврше и притисак на Београд, поручујући да су Срби у енклавама јужно од Ибра њихови таоци.

"Србима који живе јужно од Ибра поручујемо да ће Србија учинити све да им помогне у овим тешким данима и апелујемо на њих да издрже и да не наседају на провокације", наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије напомињу и да ће званични Београд, свјестан тежине положаја сународника јужно од Ибра, надокнадити штету онима који су се нашли на мети пљачкаша.

Српска листа најоштрије је осудила најновији талас напада на имовину Срба у Великој Хочи, Бабином мосту, Партешу, Новом Брду и другим мјестима на Косову и Метохији.

"Позивамо представнике међународних организација и надлежне органе у Приштини да најхитније реагују и не дозволе наставак оваквих акција којима се ремети мир и спокој грађана", саопштено је из Српске листе.

Крађе српске имовине на Косову и Метохији су претходних дана учестале.