latinica  ћирилица
25/09/2018 |  08:51 | Аутор: СРНА

Брнабићева захвалила Tрампу за разумијевање српских ставова

Премијер Србије Ана Брнабић захвалила је на пријему у Њујорку америчком предсједнику Доналду Трампу за разумијевање за ставове Србије.
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

Брнабићева, која је синоћ присуствовала традиционалном пријему код америчког предсједника уочи генералне дебате у УН, рекла је да је захвалила Трампу у име свих грађана Србије за отвореност према Србији, преноси РТС.

"Да се разуме наш став и да се чује наш глас. Било је јако дивно видети, и мислим да је то важно за грађане Србије, да Србија заслужује ново поштовање у свету, да сви препознају напоре председника /Србије Александра/ Вучића да изградимо један миран, стабилан, безбедан регион", рекла је Брнабићева.

Она је истакла да је увијек прва тема дијалог Београда и Приштине, али да се говори и о реформама у Србији и добрим економским резултатима.

Брнабићева се уочи отварања Генералне скупштине УН састала са америчким републиканским сенатором Роном Џонсоном.

Премијер Србије ће у четвртак, 27. септембра, одржати говор пред Генералном скупштином УН. У делегацији Србије је и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Брнабићева ће учествовати и на скупу "Акција за мир", посвећеном мировним операцијама, а сутра ће учествовати на глобалном "Блумберговом" бизнис форуму.

Уочи Генералне скупштине УН, у чувеном "Карнеги холу" на Менхетну, чула се српска музика, односно концерт "Путовање кроз звуке Србије".

Организацију концерта подржало је Министарство спољних послова Србије и бројни волонтери који живе и раде у САД.