latinica  ћирилица
24/09/2018 |  11:23 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

"Први пут након 10 година Бањалука спремно дочекује сезону гријања"

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Маринко Умичевић рекао је Срни да Бањалука први пут након 10 година спремно дочекује сезону гријања, без стресних и паничних ситуација.
Нова бањалучка топлана (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Нова бањалучка топлана (Фото: banjaluka.rs.ba)

"Дошао је и тај дан да немамо стресних и паничних ситуација, нема дизања десетомилионских кредита, гаранције Града хоће ли бити гријања, хоће ли топлана набавити мазут или не, која је цијена овог енергента на тржишту", рекао је Умичевић.

Према његовим ријечима, Топлана се у миру припрема за сезону гријања, набавља дрва, поправља инсталације, уводи даљинско очитавање бројила, контролу протока вреловода.

"Спремно дочекујемо сезону гријања, а Граду ће остати милиони КМ који се могу искористити за изградњу школа, вртића, мостова", рекао је Умичевић.

Он је нагласио да се на примјеру Топлане види шта значи једна одлука човјека са визијом, градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, као и његовог тима и одборника у Скупштини града који су подржали ту идеју.

"Надам се да ће грађани Бањалуке вратити повјерење у нову топлану, јер ће сигурно имати квалитетно и добро гријање", закључио је Умичевић.

Изградња "Еко топлане" Бањалука почела је 1. јуна прошле године, а први котлови пуштени су у рад у децембру исте године. Свечано отварање предузећа "Еко топлане" у чију је изградњу уложено 36 милиона КМ уприличено је 15. марта ове године године.

Ново предузеће на био-масу "Еко топлане" концепт је јавно-приватног партнерства између Града Бањалука и компаније ИЕЕ Бањалука / Интелигент енерџи енжинеринг/, чији је циљ квалитетан, одржив и профитабилан систем производње и дистрибуције топлотне енергије, у складу са регулативама ЕУ.