latinica  ћирилица
23/09/2018 |  20:53 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Партизан бољи, Звезди бод! (ФОТО)

Вјечити дерби између Партизана и Црвене звезде завршен је без побједника (1:1).

158. по реду дуел два велика ривала пред око 25. 000 гледалаца могао је оправдати очекивања навијача, а за пресотала два бода више може да жали Партизан који је руку на срце током свих 90 минута био бољи ривал, али “црвено-бијели“ су показали још једном да нису случајно учесници групне фазе Лиге шаампиона, јер и једна шанса на утакмици била им је довољна да избјегну пораз у Хумској.

Кренуо је Партизан силовито. Већ у 25. секунди могли су “црно-бијели“ до водства, центрирао је Пантић, Борјан се оклизнуо, а Бабић у последњем тренутку спречава најгоре. У 7. минуту исплатила се упорност Јанковића, који креде лопту Бабићу, креће сам искоса са десне стране према Борјану, али ударац је био очајан и н семафору остаје 0:0. Покушао је Пантић и у 17. минуту, али његов ударац одлази поред гола.

Три минута касније Милетић шутира, а Борјан из два покушаја хвата лопту. Иницијатива и боља игра Партизана дошла је на наплату у 33. минуту. Ричмонд Боаћи је предао лопту право у ноге Гомеша, који је кренуо у соло продор, предриблао Бабића и са 17 метара послао фантастичан ударац уз лијеву стативу, Борјан се пружио, али није могао ништа, на семафору је засијало 1:0.

Партизан - Црвена звезда (Фото: Starsportphoto)

Могао је домаћин до гола и у 40. минуту. Јанковић је повукао, асистирао за Гомеша, али његов ударац у последњем тренутку блокира Дегенек. Првих 45 минута апсолутна доминација Партизана и више него заслужено водство од 1:0. Како је кренуло прво полувријеме, тако је настављено и у другом, доминацијом Партизана! Играо се 53. минут, када је Пантић потегао са 20-ак метара, Борјан је савладан, али пречка је савезник шампиону Србије!

И онда готово из ничега изједначење! Играо се 73. минут, Бен је извео корнер, највиши у скоку је био Боаћи, а његов ударац је некако зауставио голман Стојковић. Послије протеста и асистенције судије иза гол линије, Данило Грујић је прихватио и показао на центар, иако се на снимку не види добро да ли је лопта прешла гол линију, али семафор је показивао 1:1. Црвена звезда тако остаје на првој позицији са 22 бода, два више има од Партизана и нишког Радничког, али и утакмицу мање