latinica  ћирилица
23/09/2018 |  15:32 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Маркез одбранио домаћи терен

Марк Маркез је славио на трци у Арагону у оквиру МотоГП шампионата. Он је био први испред Андрее Довициоза и Андрее Јанонеа. Валентино Роси је трку завршио као осми.
Довизиосо, Маркез и Ианоне (фото: twitter.com/motogp) -
Довизиосо, Маркез и Ианоне (фото: twitter.com/motogp)

Одмах на старту трке је испао Хорхе Лоренцо. Он је имао дуел са Марком Маркезом који је у једној од првих кривина отишао прешироко бранећи своју позицију од Лоренца што је возача Дукатија избацило из сједишта те је био лансиран са мотора.

Вођство је потом имао Андреа Довициозо, пратио га је Марк Маркез као и двојац Сузукија Алекс Ринс и Андреа Јаноне.

Валентино Роси је у наредних неколико кругова успео да дође чак до девете позиције, а деветоструки свјетски шампион је иначе почео трку тек са 17. позиције.

Доста дуго је ситуација на стази мировала да би на десет кругова до краја Марк Маркез обишао Андреу Довициоза и преузео прво мјесто. Два круга касније Дови узвраћа ударац и успијева да се врати на прво мјесто.

На пет кругова до краја је прво Маркез дошао на прво мјесто, агресиван је био и Довициозо у обилажењу, а то је натјерало актуеног лидера у генералном пласману да сиђе са стазе. Ипак Маркез се вратио у борбу којој се придружио и Андреа Јаноне, а у једном моменту су сва тројица били скоро у линији.

У сљедећем кругу Марк Маркез одлично вози у трећем сектору и претиче Довија. До краја Шпанац није дозвољавао Довициозу да му се приближи и добио је трку на домаћем терену.

Маркез после шесте побједе у сезони сада има 72 бода више од Андрее Довициоза у генералном пламсану што значи да има скоро три побејде вишка у односу на најближег конкурента.

Извор: Спорт Клуб