latinica  ћирилица
20/09/2018 |  14:34 | Аутор: СРНА

Пале: Ускоро отварање мини-фабрике за производњу ЛЕД расвјете

Начелник општине Пале Бошко Југовић најавио је да би за 20 дана у кругу индустријске зоне "Фамос-Коран" требало да буде отворена мини-фабрика за производњу ЛЕД расвјете фирме "Вајс лајт" из Србије у којој би било запослено тридесетак радника.
Фамос, Пале - Фото: СРНА
Фамос, ПалеФото: СРНА

Југовић каже да је ријеч је о интересантном пројекту и инвеститору који је изградио нови објекат у кругу фабрике и тиме оживио пословну зону "Фамоса" коју је општина недавно откупила и постала њен власник.

"За почетак ће бити запослено 15 људи, а тај број ће по тромјесечју бити допуњаван. То су радници машинске и електротехничке струке који ће имати одређену обуку", изјавио је Југовић новинарима приликом посјете индустријској зони "Фамос-Коран" са директором "Електродистрибуције" Пале Љубомиром Мрдом.

Према његовим ријечима, ова фабрика је примјер да један објекат, који је пропадао, може постати респектабилан, урађен у складу са најсавременијим стандардима за производњу ЛЕД расвјете.

"Када је општина Пале постала власник фабрике `Фамос` појавило се много заинтересованих, јер им је тако лакше ријешити имовинско-правне односе", рекао је Југовић, додајући да је срећан када види да из корова ниче нови објекат.