latinica  ћирилица
19/09/2018 |  16:01 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Лукач: МУП Српске професионална структура

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је данас да је Министарство, на чијем је челу, професионална структура која ће омогућити грађанима Српске да несметано и демократски остваре своја права.
Лукач и Бертон - Фото: РТРС
Лукач и БертонФото: РТРС

Лукач и шеф Мисије ОЕБС у БиХ Брус Бертон разговарали су у Бањалуци о актуелној безбједносној ситуацији у Републици Српској, с посебним акцентом на предстојеће изборе у БиХ и јавна окупљања, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Бертон је на састанку похвалио ангажман полицијских службеника у расвјетљавању напада на новинара Владимира Ковачевића.

Саговорници су оцијенили да је успјешна сарадња МУП-а Републике Српске и ОЕБС-а, посебно због реализованих радионица и обука о теми борбе против корупције, предрасуда, те кривичних дјела почињених из мржње.

На састанку је било ријечи и о учешћу представника МУП-а у реализацији пројекта "Изградња капацитета за стручњаке у систему кривичног правосуђа за сузбијање сајбер криминала и криминала који је повезан с њим", обуци о теми "Јавна окупљања", као и учешћу на конференцији "Медији и тероризам" која је на Јахорини одржана 1. и 2. септембра у организацији ОЕБС-а.