latinica  ћирилица
19/09/2018 |  15:18 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Требиње: Уређење дворишта ОШ ,,Јован Јовановић Змај"

У Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Требињу почели су радови на ограђивању школског дворишта. Пројекат у вриједности од 50.000 КМ обезбиједили су Влада Републике Српске и Град Требиње. Рок за завршетак радова је 40 дана.

Након више од три деценије, постављањем сигурносне ограде, биће ријешен безбједносни проблем у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Требињу. Ученици и наставници из Брегова коначно ће имати ограђен и безбједан школски простор.

„Безбједно ће бити, било је и до сада и то ће свакако спријечити вандале да нам уништавају имовину", рекао је Дамјан Корол, ученик деветог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ ТРебиње.

Дефектолог у специјалном одјељењу дјеце са посебним потребама Олгица Рудакијевић истакла је да је ово веома значајан пројекат и додала да је права инвестиција да би се оградило двориште, да би дјеца била што безбједнија и сигурнија и да се очува имовина школе.

"Наше двориште је урађено, имамо пуно засада и цвијећа и када буде ограда биће то много љепше и знамо да је то наш простор, нагласила је она.

Овим пројектом планирано је да буду постављене двије клизне капије на сјеверној и једна мања на западној страни школе, које ће се након завршетка наставе око 20 часова закључавати.

"Сматрам да је ово било неопходно и на задовољство садашњих и будућих генерација ученика и радника наше школе, овај проблем ће бити ријешен. Сматрам да је то веома значајно из повећане безбиједности ученика наше школе, очувања школске имовине", закључио је Дарко Јегдић, директор Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Требиње.

Планирано је да се дио дворишта ослика едукативним игрицама, које ће бити намијењене ђацима нижих разреда, а у зависности од временских услова за све ученике ове школе биће организована и школа на отвореном.